Зробив неякісно, маєш переробити за власний кошт, – Сергій Козир про ремонт та будівництво доріг

Зробив неякісну дорогу, маєш переробити за власний кошт,вважає  кандидат у  народні депутати по 184 округу від партії «Слуга народу» та голова Херсонської ОДА Сергій Козир. Без доріг немає економічного розвитку, життя в населених пунктах зупиняється. По дорогах гроші мають текти у громади, а не люди втікати у великі міста.

Пункти своєї передвиборчої програми щодо підходів в ремонті, реконструкції та будівництві доріг, які потрібно впровадити, кандидат представив під час зустрічі з колективами підприємств Бериславського району.

На думку Сергія Козиря, необхідно при плануванні дорожнього будівництва враховувати інтереси громад. Дороги місцевого значення мають стати таким же пріоритетом для влади, як і загальнодержавні дороги. Збудовані дороги потрібно вберегти від руйнування за допомогою збільшення кількості контрольновагових пунктів. А для організацій, які будують автошляхи, ввести єдине правило: «зробив неякісну дорогу, маєш переробити за власний кошт».

Сергій Козир розповів і про вже зроблене у дорожній сфері за час його перебування на посаді голови та заступника голови Херсонської ОДА. Без перебільшення 2019-2021 рр. стали для дорожньої сфери Херсонщини знаковими. Відремонтовано у 8 разів більше доріг, ніж за останні 10 років.

З 2019 року вже  оновлено 190 км доріг. А це майже 15% від усієї мережі державних шляхів (зокрема, 54 км автомобільної дороги М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ (на м. Таганрог), 77 км автодороги Р-57 Олешки – Гола Пристань – Скадовськ та 18 км дороги Р-47 Херсон – Нова Каховка – Генічеськ).

Запроваджено довгострокове планування та здійснено укрупнення проєктів. У минуле відійшли ділянки по 4-10 кілометрів. Нині дороги ремонтуються за маршрутним принципом. Також змінено підхід до якості ремонтних робіт: у поточному середньому ремонті влаштовується 2-3 шари асфальтобетону та укріплюється основа.

У 2021 р вже відремонтовано 70 км автодоріг (68% від плану), до кінця року планується завершити ремонт ще 50 км доріг державного значення. Перспективний план на 2022 рік – відремонтувати та збудувати 661,88 км доріг Херсонщини.