Зранку від удару блискавки на Херсонщині загинуло двоє людей

Сьогодні вранці на Херсонщині дві людини загинули від удару блискавки. Таку інформацію кореспондентам Суспільного повідомила Інесса Чамлай, заступниця головного лікаря Херсонського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф:

“3-го червня в обласному Центрі екстреної медицини та медицини катастроф зафіксовано два випадки ураження блискавкою під час грози зі смертельними наслідками. Близько 10-ї години ранку надійшло звернення в Олешківський район, що десь в полі біля села Раденська в дівчину 17-ти років, яка приїхала з Миколаївської області для збору полуниці, вдарила блискавка. За дві години бригада екстреної медичної допомоги виїхала за зверненням вже в інший бік Херсонської області – у Білозерський район. Біля села Шкуринівки поблизу каналу в чоловіка, який вів стадо корів, теж влучила блискавка. Чоловікові було 59 років”.

Як розказала наша співрозмовниця, в обидвох випадках попередня версія про влучання блискавки у мобільний телефон не підтвердилась. Обоє загиблих не мали при собі жодних електронних пристроїв.

джерело