Зловмисник понівечив монумент «Легендарна тачанка» в Каховці

В поліцію Каховки надійшло повідомлення про зникнення бронзових елементів з монументу «Легендарна тачанка». За приблизними підрахунками, зловмисник вибив з пам’ятника елементи загальною вагою біля 250 кг, повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як повідомив керівник відділення поліції №1 (м. Каховка) Віктор Попов, оперативники провели комплекс оперативно-розшукових заходів та встановили жительку міста, яка повідомила, що нещодавно купувала лом бронзи. Поліцейські вилучили вказані елементи, які виявилися викраденими фрагментами пам’ятника. Жінка стверджувала, що навіть не здогадувалася про походження лому. Оперативники встановили, хто саме продав жінці бронзові елементи. 

Зловмисником виявився 30-річний житель смт Любимівка, неодноразово судимий за крадіжки. Його доставили у відділення поліції для дачі показів та з’ясування всіх обставин події.

Нині бронзові фрагменти пам’ятника вилучені й направлені на експертизу для встановлення суми збитків. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка».