«Жовта» зона епіднебезпеки: в області 227 шкіл із 425 зможуть продовжити роботу

Про це сьогодні говорили в облдержадміністрації під час пресбрифінгу. Державна комісія ТЕБ та НС прийняла рішення про встановлення «жовтого» рівня епіднебезпеки в усіх регіонах України з 23 вересня. Відповідно, освітні заклади працюватимуть за умови 80% вакцинованого персоналу, повідомляє пресслужба ОДА.

«Хочу зазначити, що за останні три місяці 98% госпіталізованих із COVID-19 в Україні — невакциновані особи. Єдиний дієвий спосіб уберегти себе – вакцинація і дотримання карантинних заходів. Звертаю увагу, що буде посилено роботу ковід-патрулів. Адже для нас головне – збереження життя людей», — наголосив заступник голови облдержадміністрації Микола Якименко.

Як поінформувала заступниця начальника управління освіти і науки ОДА Олена Міхєєва, наразі 37279 освітян області вакциновані: «Із 475 дошкільних закладів освіти 159 продовжать роботу. Із 425 загальноосвітніх закладів та філій – 227 працюватимуть. Це стосується і 60% закладів професійно-технічної освіти. На жаль, в жодному вищому навчальному закладі не вакциновано 80% персоналу».

Наразі показник захворюваності на коронавірус в області становить 181 випадок на 100 тисяч населення.

Головний державний санітарний лікар Херсонщини Юрій Ромаскевич закликав жителів області не зволікати з вакцинацією: «Ми очікуємо зростання кількості захворювань на коронавірус. Проте звертаю увагу, що серед 2 тисяч осіб, які наразі хворіють на Херсонщині – лише 7 вакцинованих. Жоден з них не потребує кисневої терапії та не знаходиться у важкому стані».

Щодо інших обмежень, то в «жовтій» зоні заборонено проведення масових заходів за участю більш як 1 особи на 4 кв. м. площі будівлі або території, заповненість кінозалів та залів інших закладів культури понад 50% місць, заповненість спортзалів і фітнес-центрів не більше ніж 1 особа на 10 кв. метрів тощо. Водночас вимоги до «жовтого» рівня є пом’якшеними для вакцинованих.