Житель Великої Лепетихи забив до смерті знайомого

Працівники поліції затримали підозрюваного у вбивстві жителя смт Велика Лепетиха упродовж двох годин після скоєння ним злочину. Чоловік переховувався, правоохоронці виставили кілька постів у населеному пункті і затримали його, коли він намагався потрапити до себе додому. Попередньою причиною скоєння злочину стали давні конфлікти між потерпілим та підозрюваним, повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Приблизно о 20:30 в поліцію надійшло повідомлення від лікаря «швидкої», що під час виїзду на виклик вони виявили у сараї тіло чоловіка зі слідами насильницької смерті. У загиблого були численні ушкодження голови та тулуба.

Правоохоронці встановили, що загиблому 45 років і він винаймав цей будинок. Під час подальшого розслідування стало відомо, що «швидку» викликав 40-річний місцевий житель, раніше засуджений за майнові злочини. Але він втік, щойно лікарі прибули на місце. Працівники поліції провели огляд місця події, опитали жителів населеного пункту та встановили очевидця злочину. Він розповів, що підозрюваний попросив піти разом з ним до потерпілого, щоб поспілкуватися з приводу давнього конфлікту. Але між чоловіками виникла сварка і гість сильно побив руками та ногами орендаря будинку. Після чого зловмисник сам викликав «швидку» та втік після її прибуття.   

Працівники поліції розшукували підозрюваного упродовж двох годин, він переховувався за різними адресами. У населеному пункті було виставлено кілька постів і чоловіка затримали, коли він намагався непомітно потрапити на територію своєї земельної ділянки через сусідські городи.  

Нині зловмисник затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 «Умисне вбивство». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.