Житель Каховського району перерахував шахраям майже 25 тисяч гривень

За минулу добу в поліцію Херсонщини звернулись двоє мешканців області, які віддали банківським шахраям майже 38 тисяч гривень. За фактами шахрайства слідчі відкрили кримінальні провадження. Наразі поліцейські встановлюють осіб причетних до злочину. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Так, в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини зателефонував 53-річний мешканець с. Кам`янка Каховського району. Чоловік розповів, що йому на мобільний зателефонував незнайомець, який представився працівником служби безпеки одного з банків.  Псевдопрацівник повідомив, що картка заявника заблокована і для її розблокування необхідно назвати всі реквізити. Заявник назвав дані картки, після чого з його банківського рахунку були списані майже 25 тисяч гривень.

Таким же чином 43-річний мешканець с. Федорівка віддав шахраям 13 тисяч гривень.

Поліція Херсонщини в черговий раз закликає бути більш обачними та не довіряти особам, які намагаються дізнатися реквізити банківських карток. Співробітники банку ніколи під час розмови не запитують PIN-код картки, CVV код або інші реквізити. Якщо ви маєте сумніви, чи дійсно вам телефонує справжній співробітник – запитайте, коли і в яке відділення ви можете підійти, щоб вирішити проблему особисто, а не по телефону. Після цього ви зрозумієте з ким розмовляєте – з шахраєм чи ні.