Затриманого на хабарі начальника ТСЦ МВС у Херсоні, виявляється, звільнили ще у січні

Прес-служба військової прокуратури Південного регіону повідомила про затримання співробітника ТСЦ МВС у Херсонській області:

«Військовою прокуратурою Запорізького гарнізону Південного регіону України, в рамках здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні, за оперативного супроводження ГУ СБУ в АР Крим та спільно зі слідчими Територіального управління ДБР, розташованого в м. Мелітополі, викрито факт вимагання неправомірної вигоди начальником територіального сервісного центру МВС у м. Херсон Регіонального сервісного центру МВС в Херсонській області. 

Установлено, що за реєстрацію 90 транспортних засобів через певне приватне підприємство, упродовж вересня − листопада 2018 року, та подальше безперешкодне оформлення автівок, посадова особа сервісного центру вимагала від співзасновника комерційної структури хабара в розмірі 20 000 гривень.

15 січня 2019 року вказаний посадовець вже отримав частину визначеної суми неправомірної вигоди в розмірі 10 000 гривень.

У п’ятницю, 22 лютого, після одержання другої частини хабара в розмірі 10 000 гривень начальника територіального сервісного центру затримано правоохоронцями в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії.

Військовою прокуратурою затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, та направлення до суду клопотання про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває».

Згодом Регіональний сервісний центр МВС в Херсонській області поширив наступну інформацію:

«В засобах масової інформації з`явилась публікація стосовно затримання за вимагання хабара начальника територіального сервісного центру МВС № 6541 (на правах відділу, м. Херсон).

Повідомляємо, що особа, про яку йдеться в інформації, була звільнена з посади 15 січня 2019 року, і на теперішній час не працює у сервісних центрах МВС в Херсонській області».