Замовник і підрядник відкараскались від недобудованого футбольного майданчика в Тавричанській ОТГ

І так зійде, – схоже саме так відмахнулись обласні чиновники від недообладного футбольного поля в рамках обласної програми у селі Мар‘янівка Тавричанської ОТГ. 

Чому обласна програма спрямована на розвиток спорту та інфраструктури дала збій, – детальніше у статті.

Не на якість, а на кількість виконали роботи із влаштування штучного покриття футбольного поля у невеличкому селі в об’єднаній громаді. Будівництво триває вже місяці, а місцева малеча й досі не може поганяти м’яча на новому майданчику. 

«Робіт залишилось на 1-2 дні», – говорить голова Тавричанської ОТГ Юрій Гречка. Втім, ні його листи, ні дзвінки до Департаменту будівництва та розвитку інфраструктури Херсонської ОДА, ні до безпосередньо будівельників жодного результату не дають. 

Фактично, залишилися «косметичні» роботи, від яких усіх відкараскались останні два місяці. 

Завершити власними силами об’єкт громада не може. «Замовник робіт – Департамент будівництва та розвитку інфраструктури облдержадміністрації. Коли ми намагалися взяти документи на нього – нам відмовили, аргументуючи тим, що департамент не підзвітний сільській раді. Усе будівництво йде дуже повільно. Тому я вже декілька разів давав відповіді на обласну прокуратуру», – пояснює Гречка. 

На разі, виконано 95% робіт, а от кошти, схоже, підрядники отримали за всі 100%. Крім цього, лишається питання, коли сільська рада офіційно може запустити спортивний майданчик і відкрити його для дітей. Для цього мають бути врешті-решт будити завершені роботи та витримані юридичні процедури. «Я питав напряму: як ми маємо отримати на баланс цей об’єкт?», – коментує Юрій Гречка ситуацію, вказуючи на те, що так і не отримав нічого окрім обіцянок на завтра. 

На щастя, в невеликих селах працюють обласні програми співфінансування розвитку інфраструктури. Втім, працюють поки чиновники не ідеально. Хочеться вірити, що роботи і бюрократичні нюанси завершаться не із першим снігом, а діти встигнуть поганяти м’яча на новому футбольному полі.