Вже два тижні каховчани споживають хлоровану воду

Каховчани вже протягом 14 днів отримують хлоровану воду. В результаті перевірки, КВУ «Каховський водоканал» визнав провину. Та коли вода стане придатною до споживання і досі невідомо.

У Каховці хлорували воду в ніч з 21 на 22 травня. Втім запах і присмак хлору у воді залишається вже 14 днів після цього.

Через велику кількість скарг, звернень та дзвінків з приводу якості води у місті до Каховської міськради міський голова, Віталій Немерець 2 червня дав розпорядження провести перевірку КВУ «Каховський водоканал» щодо дотримання технології знезараження систем водопостачання.  

Вже наступного дня, 3 червня, адміністрація комунального підприємства визнала свою провину. «Робоча доза гіпохлориту натрію була відібрана відповідно до вимог Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною». Для якісної дезінфекції водопровідних мереж необхідно виконати скид води у внутрішньобудинкових та вунтрішньодворових мережах. Оскільки, промивка водопровідної системи, через природні умови, які зумовили незначну витрату споживачами води (зокрема води, яка використовується для поливу присадибних ділянок, зелених насаджень та газонів) відбувається дуже низькими темпами, запах залишкового хлору досить відчутний при споживанні води. Така ситуація не була передбаченою, адже відбулася вперше. На жаль, ми змушені констатувати той факт, що запах хлору може відчуватися до тих пір, поки в системі водопостачання не будуть витрачені обсяги води, яка призначалася для дезінфекції водопровідних мереж. Комунальне виробниче управління «Каховський водоканал» просить вибачення за незручності у мешканців міста», – констатують комунальники та досі не можуть прояснити інформацію, коли ж питна вода в Каховці стане придатною до споживання.