Володимир Іванов: У січні медики і фармацевти отримають підвищені зарплати

У січні медичні і фармацевтичні працівники отримають підвищені зарплати: для лікарів 20 тисяч гривень, для медичних сестер − 13,5 тисячі гривень. Відповідне фінансування передбачене у Державному бюджеті.

Про це на брифінгу в парламенті сказав народний депутат Володимир Іванов, обраний від «Слуги Народу» по 185 округу (Херсонська область).

«Зауважу, що видатки державного бюджету з медичного напрямку на 2022 рік вперше сягнули позначки 200 млрд гривень, що на 35 млрд гривень більше, аніж минулого року. Саме таке збільшення гарантує анонсовану Президентом України Володимиром Зеленським мінімальну зарплату лікаря», − зазначив він.

Окрім того, Володимир Іванов повідомив, що наразі ситуацію з коронавірусом в області можна назвати стабільною. У закладах охорони здоров’я перебувають 298 осіб, що становить 14% зайнятих ліжкомісць. У медичних закладах наявні ліки від коронавірусу, а за весь період пандемії хворобу успішно побороли вже понад 76 тисяч людей.

Стосовно медичного обладнання та стану приміщень лікарень, поінформував політик, наразі потрібно системно покращувати забезпеченість медичних закладів.

«Минулого року за моїм зверненням за кошти державного бюджету для лікарень округу було придбано монітори пацієнта та функціональні ліжка в лікарню Генічеська, в Каховській – також монітори пацієнта та апарати штучної вентиляції легень», − розповів народний депутат.

Володимир Іванов наголосив, що система охорони здоров’я у 2022 році, без перебільшення, − один із найбільших пріоритетів у Державному бюджеті. А тому необхідно активно інформувати та сприяти колективній роботі задля майбутнього медицини нашої Херсонської області.

джерело