Віктор Ляшко проінспектував медичні заклади Новокаховської тергромади

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час робочої поїздки на Херсонщину 9 жовтня проінспектував заклади охорони здоров’я Новокаховської тергромади.

Про це йдеться на офіційній сторінці громади.

Віктор Ляшко разом з першим заступником міського голови Олегом Тарабакою відвідав центр вакцинації в Центрі первинної медико-санітарної допомоги, денний стаціонар, центр лабораторної діагностики, поспілкувався з працівниками та відвідувачами закладу. Глава МОЗ був приємно вражений позитивними змінами, яких зазнала первинна ланка медицини Новокаховської громади за останні півтора роки, повідомила гендиректор ЦПМСД Олена Ходорковська.

У центральній міськлікарні Віктор Ляшко відвідав корпус, призначений для лікування хворих на COVID-19: інфекційне відділення та відділення інтенсивної терапії. Також міністр побував у приймальному відділенні, поцікавився, чи є в наявності апаратура, яка передбачена президентською програмою, задавав питання стосовно оплати праці медичних працівників, розповіла гендиректор ЦМЛ Наталія Гончарова.

В ході інспекції вона зауважила, що Нова Каховка є географічним центром Херсонської області, тому є неохідність у оснащені міської лікарні сучасною діагностичною апаратурою. Адже добиратися до обласного центру мешканцям, наприклад, Генічеського району, набагато довше і дорожче, ніж до Нової Каховки. Віктор Ляшко вислухав наведені аргументи і запевнив, що найближчим часом для Новокаховської лікарні буде придбано такий необхідний ангіограф (цифровий рентген-апарат, який дозволяє за допомогою іонізуючого (рентгенівського) випромінювання обстежувати і лікувати судини різних органів і систем), а також МРТ та маммограф.

Також керівник лікарні обговорила з міністром охорони здоров’я необхідність придбання більш потужної кисневої станції.