Військовослужбовець і нацгвардієць загинули в Новій Каховці

У Новій Каховці протягом кількох годин за різних обставин пішли з життя військовослужбовець і боєць Національної гвардії.

Один з інцидентів стався на центральній вулиці міста – проспекті Дніпровському. Там, як розповіла начальник відділу комунікацій Головного управління Національної поліції України в Херсонській області Тетяна Пшонь, виник конфлікт між двома місцевими мешканцями і 40-річним старшим солдатом з військової частини, розміщеної у місті. Згідно з попередніми даними, усі учасники конфлікту були нетверезі. Словесне з’ясування стосунків перейшло у бійку, під час якої військовий отримав травми, не сумісні з життям. 

“Відкрите кримінальне провадження по факту спричинення тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками для потерпілого. Особи місцевих мешканців встановлюються”, – розповіла Тетяна Пшонь. 

Також у передмісті Нової Каховки, селі Корсунка, повісився 24-річний нацгвардієць, який приїхав з Києва у короткотермінову відпустку до батьків. Ймовірна причина самогубства – нещасне кохання: дівчина з Нової Каховки, яка дуже подобалася нацгвардійцю, не відповідала на його почуття взаємністю. За словами Тетяни Пшонь, відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального Кодексу України з позначкою “Самогубство”. 

Зараз обидві справи розслідуються поліцією, але є ймовірність передачі їх у Державне бюро розслідувань.

джерело