Веселе виявилося селищем, а не селом

Повторно приймати рішення про добровільне приєднання Веселівської сільської територіальної громади Бериславського району до Новокаховської ОТГ довелося Новокаховській міськраді. Ця необхідність була викликана тим, що Веселе в офіційній документації виявилося не селом, як завжди вважалось, а селищем. А через таку неточність процедура приєднання могла б узагалі не відбутися.

— Оскільки Веселе входить до складу іншого району, процедура його приєднання є дещо складнішою. Тому ми повинні подавати всі документи з абсолютно точними формулюваннями. А тут навіть у сільраді не знали, що вони є жителями селища, — прокоментував міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко.

— Десь з 10 років тому Херсонська обласна рада приймала рішення про зміну селища Веселе на село. Проте остаточно відповідні документи до столичних органів влади направлені так і не були. Тож у державних реєстрах ми досі обліковуємося як селище Веселе Веселівської сільської ради. Схожа ситуація з Львівськими Отрубами, Новорайськом, Червоним Маяком Бериславського району — усі вони є селищами, — пояснила Веселівський сільський голова Людмила Аннас.

За словами Володимира Коваленка, уточнене рішення щодо Веселого дозволить уже невдовзі завершити процедуру добровільного приєднання цього селища до Новокаховської ОТГ.

джерело