Верхньорогачицькі медики відтепер мають змогу проводити швидку діагностику пацієнтів

Три амбулаторії Верхньорогачицького ЦПМСД, в рамках реалізації партнерського проєкту ПРООН «Посилення стійкості громад Херсонської області», отримали сучасне медичне обладнання: портативний телемедичний діагностичний комплекс, який забезпечує діагностику функцій пацієнта, а також отримання, зберігання та передачу інформації про фізіологічні параметри організму хворого.

Про повідомляє Верхньорогачицька селищна рада.

Це медичне обладнання можна використовувати як у самому медичному закладі, так і вдома при огляді важкохворих пацієнтів. Адже воно компактно вміщується в сумку для транспортування з сучасним наповненням – планшет (пристрій для відображення та вводу інформації) та його комплектуючі, електрокардіограф з передачею даних через USB-порт «Вее-W», прилад для вимірювання об’ємно-швидкісних параметрів легень «Вее-Spiro», загальна оглядова USB-камера тощо.

Загальна вартість ініціативи 293 тис. грн, з яких 243,1 тис. грн – донорські кошти ПРООН, за рахунок яких закуплене діагностичне обладнання для амбулаторій, а також 49,9 тис. грн – кошти місцевого бюджету територіальної громади, за рахунок яких незабаром буде придбано автоматичний зовнішній дефібрилятор.

Тож по проходженню верхньорогачицькими медиками спеціального навчання в рамках проєкту, мешканці навіть найвіддаленіших старостинських округів Верхньорогачицької громади зможуть пройти медичне обстеження серцево-судинної системи на місці, не вирушаючи до міста та тим самим зменшуючи ризики інфікування коронавірусною інфекцією.