Великолепетиські поліцейські за годину розшукали угнаний мопед

В територіальний підрозділ поліції смт Велика Лепетиха звернулась 36-річна жителька села Князе-Григорівка. Жінка розповіла, що вночі невідомий зловмисник незаконно заволодів її мопедом «Honda Dio», який стояв у дворі. Поліцейські упродовж години розшукали угнаний мопед. За фактом незаконного заволодіння відкрите кримінальне провадження, повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як розповів начальник місцевої поліції Андрій Чонка, на пошуки двоколісника негайно був орієнтований особовий склад підрозділу. А затримав зловмисника начальник кримінального розшуку, який саме в цей час їхав на роботу з смт Горностаївка і побачив на трасі схожий за описом мопед. Він зупинив водія транспортного засобу і під час спілкування з чоловіком з’ясував, що це і є угнаний мопед.

Зловмиснику 48 років, він мешканець села Князе-Григорівка. Чоловік зізнався, що вночі переліз через паркан в домоволодіння свого односельця, відчинив ворота і викотив мопед. Далі поїхав на двоколіснику в сторону Горностаївки, де й збирався його продати.   

Наразі транспортний засіб у правопорушника вилучили. Після проведення усіх необхідних процесуальних дій його повернуть законній власниці. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст. 289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Триває досудове розслідування.