Великолепетищина співпрацює з Німецьким товариством міжнародного співробітництва

Великолепетиська громада підписала меморандум про співпрацю з німецьким виконавчим агентством GIZ, що розширює партнерства проєкту до 71 громади. Проєкт співфінансується Європейським союзом та Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

У рамках програми громади розроблятимуть стратегії соціальних, медичних та адміністративних установ, які будуть  спрямовані на підвищення якості найважливіших послуг населенню. Адже сьогодні більшість стикаються з такими проблемами, як недостатня цифровізація закладів, проблеми комунікації між центром громади та оточуючими селами, потреба у навчанні персоналу, відсутність професійного обладнання. Отже подальша робота буде спрямована на те, щоб подібні проблеми були враховані в конкретних заходах стратегій.

«Ми раді можливості співпрацювати з Європейським Союзом, Німецьким товариством міжнародного співробітництва. Адже це дозволить нам  перейняти той досвід, який у майбутньому допоможе зміцнити існуючу базу чи започаткувати новації у роботі закладів соціальної сфери громади», – зауважив селищний голова Максим Колокот під час зустрічі з представниками проєкту в Херсонській області.

Отж, в рамках реалізації проєкту спільно з фахівцями програми буде розроблено план покращення якості соціальних з послуг та його подальша реалізація. Проєкт поєднує заходи з підтримки необхідних системних поліпшень та заходи, спрямовані на зміцнення спроможності установ і персоналу. Це підтримка у оцінці потреб, у розробці концепцій надання послуг, оцінка потреби у професійному навчанні для персоналу на всіх рівнях, проведення тренінгів, співпраця з національними/регіональними/комунальними навчальними закладами тощо.

Стратегічне планування дозволить установам врахувати потреби громади та громадян. На другому етапі, пріоритетні заходи зі стратегій будуть реалізовані за сприяння ЄС та Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ). Також процес планування сприятиме обміну знаннями та досвідом між громадами щодо інновацій та передового досвіду.

Метою Програми є сприяння соціальній згуртованості та особистій безпеці шляхом підтримки зорієнтованого на потреби людей ефективного місцевого врядування у соціальній та адміністративній сферах, а також у сфері охорони здоров’я. Програма впроваджуватиметься до жовтня 2023 року.