В залізничній лікарні Таврійська встановлюють нові вікна

В терапевтичному та рентгено-діагностичному корпусах колишньої залізничної лікарні Таврійська почалася заміна вікон.

Тут демонтують старі віконні рами, замість яких буде встановлено сучасні енергосберігаючі вікна.

Нагадаємо, що в червні 2017 року Херсонська обласна рада передала цілісний майновий комплекс залізничної лікарні у комунальну власність Таврійської міської громади.

Вже виготовлено проект реконструкції цього об’єкту. За проектом кошторис реконструкції та обладнання для міської лікарні складає більше 40 млн. грн. Зрозуміло, що власними силами місто не впорається, проте вже замінено водопровідну систему, облаштовано водовідведення, тому що залізнична лікарня не була приєднана до центральної каналізації, в терапевтичному корпусі змонтовано систему опалення.

Плани міського голови Микола Різака по реконструкції лікарняного комплексу знайшли підтримку у депутата Верховної Ради Івана Вінника. За його сприяння в листопаді уряд виділив Таврійську 500 тис. грн. субвенції, а вже 21 грудня нові вікна були доставлені на територію лікарняного комплексу. Планується замінити 60 вікон.

В планах міського голови наступного року перекрити дах на терапевтичному корпусі, утеплити стіни, зробити ремонт всередині з таким розрахунком, щоб до кінця 2019 року відкрити тут міську поліклініку.

– Минулого року Іван Вінник сприяв Таврійську отримати субвенцію на реконструкцію глядацької зали міського Будинку культури, – каже Микола Різак. – Тепер він допоміг місту з субвенцією на залізничну лікарню, за що таврічани йому дуже вдячні  і передають вітання з Новим роком.