В залі засідань Каховської міської ради атовці заблокували депутатів та присутніх мешканців

Сьогодні, 28 лютого, мала б відбутись 73 сесія Каховської міської ради. 

Розпочали із суперечок з приводу порядку денного. А саме включення питання про дострокове припинення повноважень міського голови, яке він, мер, сам звідти і прибрав. 

Далі у купі паперів проектів рішень депутати знайшли проект про створення загадкового відділу контролю без жодного номеру та інших необхідних атрибутів. Це теж викликало чимало запитань. 

Зрештою, в результаті перепалок між мером, юристом міськради та депутатами, порядок денний засідань не був прийнятий. На що, міський голова Андрій Дяченко схопився і оголосив сесію закритою. 

Тривало це недолуге засідання аж 27 хвилин, і більше півсотні питань залишились не розглянутими. Причиною стало не бажання шукати діалог і компроміс міським головою із депутатським корпусом. 

Та тільки почав лунати державний гімн, як схопилися присутні у залі каховчани – учасники АТО. Які почали викрикувати у наказному тоні аби всі лишались на своїх місцях. Далі вони заблокували вхідні двері, вислизнути встиг тільки мер.

Атовці вимагали, аби депутати проголосували по їхнім питанням землі, але місцеві обранці намагалися донести, що не можуть зробити цього у законний спосіб. Мер закрив сесію і покинув зал засідань. 

Закриті у залі присутні викликали поліцію, аби припинити беззаконня. Усім, хто хоч якось намагався спробувати вийти – атовці погрожували повістками. 

На щастя, прибули поліцейські і усі присутні змогли вийти із будівлі міської ради.