В Новокаховській тергромаді зробили 1885 щеплень від коронавірусу

В Новокаховській тергромаді зроблено 1885 щеплень від коронавірусу, з них 185 медичним працівникам, повідомила на апаратній нараді у виконкомі 12 квітня директор Центру первинної медико-санітарної допомоги Олена Ходорковська.

Про це інформує Новокаховська міська рада.

Також в наявності є 120 вакцин, які призначені для людей похилого віку. Наступне надходження вакцини очікується після 15 квітня.

Впродовж місяця було зроблено 1668 ПЛР-тестів, 68 людей перебувають на домашньому лікуванні з підтвердженим діагнозом COVID-19.

Зараз центру вистачає коштів на проведення тестування в необхідному обсязі, але у разі утримання тенденції високого рівня захворюваності, доведеться звертатися до міської ради за фінансовою допомогою на закупівлю росхідних матеріалів, для забору ПЦР. 

В Новокаховській міській лікарні станом на 12 квітня перебувало 42 хворих на короновірусну хворобу, з них 2 тяжких хворих під’єднані до апарату ШВЛ, повідомила заступниця головного лікаря ЦМЛ Ольга Червоненко.  

Це піковий показник, який останній раз був зафіксований у грудні минулого року.. Чотири відділення лікарні забезпечені киснем.   

Нагадаємо, що найближчим часом Херсонщина отримає 4680 доз вакцин Pfizer/BioNTech.