В Новій Каховці шукатимуть тих, хто заважає безперешкодному доступу громадян до узбережжя

До 15 лютого в Новій Каховці працюватиме робоча група по інвентаризації земельних ділянок, які розташовані у прибережній зоні водних обʼєктів. Групу очолює перший заступник міського голови Леонід Чурсинов, до її складу ввійшли спеціалісти Держгеокадастру, виконкому, в. о. старост, голова депутатської земельної комісії Сергій Хоменко.  

Інформацію щодо кількості земельних ділянок, їх площі, землекористувачів/землевласників і забезпечення вільного доступу до водних обʼєктів на території Новокаховської ОТГ робоча група надасть міському голові та до обласної державної адміністрації.

Після набуття чинності Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних обʼєктів для загального водокористування» з 21 лютого порушникам направлять листи щодо забезпечення виконання вимог у передбачені терміни (3 місяці).

Нагадаємо, наприкінці листопада президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування», який Верховна Рада ухвалила 29 жовтня.