В Новій Каховці покарання за булінг отримав учень, батьки та керівник навчального закладу

Як прокоментував ситуацію начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Ярослав Шанько, з початку цього року до адміністративної відповідальності за кібербулінг притягнуто 17-річного школяра з Нової Каховки. Хлопець поширював в інтернет-мережі фото образливого змісту у відношенні учениці цієї ж школи. Також до адміністративної відповідальності за неповідомлення про факт цькування учня школи притягнуто директора навчального закладу, а також батьків трьох школярів, які залякували та цькували однокласника.

Повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Щоб запобігти проявам булінгу в навчальних закладах, працівники ювенальної превенції проводять уроки не лише з учнями, а й виступають на батьківських зборах з темою: «Вiдповiдальнiсть дiтей та батькiв – змiни у законодавствi. Попередження та протидiя булiнгу у школi».

Поліція нагадує! За вчинення булінгу настає адміністративна відповідальність згідно зі ст.173-4 «Булінг (цькування) учасника освітнього процесу» Кодексу України про адміністративні правопорушення. За це передбачений штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи від 20 до 40 годин. Якщо факт цькування вчинений повторно або  групою осіб – це карається накладенням штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 40 до 60 годин.

Якщо булінг скоювали малолітні або неповнолітні від 14 до 16 років, то штраф заплатять їх батьки або особи, які їх замінюють.

Важливо! Передбачена відповідальність за приховування фактів булінгу. Якщо директор навчального закладу не повідомить уповноваженим підрозділам органів поліції  про факт булінгу – він буде притягнутий до адміністративної відповідальності, що передбачає штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів або виправні роботи до одного місяця з відрахуванням до 20% заробітку!