В Любимівській ОТГ готуються до будівництва амбулаторії

Відповідно до Закону України «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості» в Любимівській ОТГ заплановано будівництво лікарської амбулаторії загальної сімейної практики сімейної меницини.

Будівництво буде відбуватися за новими європейськими стандартами.

З цього питання Любимівською селищною радою була направлена, захищена та затверджена заявка у Міністерстві регіонального розвитку та Міністерстві охорони здоров`я. 

Головні умови, такі як: земельна ділянка з кадастровим номером, наявність мереж водопроводу, газу, єлектроенергії, співфінансування з місцевого бюджету, наявність лікаря сімейної медицини, – селищною радою були виконані.

Загальна вартість будівництва 9 мільйонів 290 тисяч гривень. Амбулаторію будуватимуть «під ключ». 

Приємна звістка стала відома нещодавно: перший транш у розмірі 3 мільйони  973 тисяч гривень вже отримані з обласного бюджету. 

Також, раніше ми повідомляли про те, що громада отримала автомобіль Renault Daster для майбутньої амбулаторії. 

На данний час шукають виконавці робіт – йде тендерна процедура, яку оголосила обласна адміністрація.

Крім цього, під час останнього засідання сесії Любимівської селищної ради, 13 лютого, місцеві депутати прийняли рішення про виділення коштів на 0,5 ставки медичної сестри (яка раніше була скорочена) у селі Софіївка Любимівської ОТГ. З 1 березня медичний працівник вже має приступити до роботи.