В Держгеокадастрі моніторять 100% земель Каховського району, якими користуються фермери

Після підписання Меморандуму з громадським об’єднанням «Асоціація фермерів та приватних землевласників Херсонської області» в Головному управлінні запровадили щомісячний моніторинг стану внесення до Державного земельного кадастру інформації про земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності, які перебувають у користуванні фермерських господарств.

За інформацією фахівців, у користуванні цієї категорії сільсопстоваровиробників перебуває понад 33,4 тис. га земель державної власності на умовах оренди та більш ніж 42,5 тис. га – у постійному користуванні.

До Державного земельного кадастру внесена інформація про 25828,1746 га з тих, які орендуються, або 77,2% від їх загальної площі, та 10964,1174 га з тих, які перебувають у постійному користуванні, або 25,7% від їх загальної площі.

Повна інформація про земельні ділянки, які орендують фермерські господарства, занесена до Державного земельного кадастру по Білозерському, Великоолександрівському, Генічеському, Голопристанському, Горностаївському, Іванівському, Каховському, Нововоронцовському, Новотроїцькому та Олешківському районах.

По Каховському району забезпечено також внесення до Державного земельного кадастру інформації про 100% земель, якими користуються фермерські господарства на умовах постійного користування (1430,0689 га).

За останній місяць забезпечено внесення до Державного земельного кадастру інформації про 3437,5 га земель, якими користуються фермерські господарства на території області.