В Чаплинському районі правоохоронці виявили лісового браконьєра

Під час спільного патрулювання з протидії незаконній вирубці деревини працівники Чаплинського відділення поліції разом із представниками Херсонського загону прикордонної служби виявили громадянина, який незаконно спилював дерева тополі. Відтепер правопорушнику загрожує кримінальна відповідальність, повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як розповів начальник Чаплинського відділення поліції Сергій Ященко, зловмисника виявили близько 20:00 неподалік від с. Скадовка. На автомобілі «ВАЗ-21063» з причепом 33-річний місцевий житель приїхав у лісосмугу, що росте вздовж каналу, де спиляв кілька дерев тополі товщиною ствола по пів метри.

У правопорушника були вилучені транспортні засоби, завантажені деревиною, та пилка. За даним фактом в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості за ознаками ч.1 ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу». Встановлюється сума завданих природньому середовищу збитків. Чоловікові загрожує штраф у розмірі від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.