“Укрзалізниця” відновить зупинки пасажирських потягів на станції Блакитне

«Укрзалізниця» відновлює зупинки пасажирських потягів на станції Блакитне (Високопільский район). Мова йде про поїзди 102/101 (Київ-Херсон) і №375/376 (Харків-Херсон), зупинки яких на ст. Блакитне компанія скасувала минулого року.

В результаті у мешканців Архангельської селищної ради майже зникла можливість потрапити до Херсона. Зважаючи на стан автомобільних доріг у найвіддаленішому районі Херсонщини, залізниця для селян була чи не єдиним способом дістатися до обласного центру, а інколи до деяких найближчих міст, наприклад, Кривого Рогу. Навіть подорож до районного центру, де зупиняються вказані потяги, перетворюється на справжнє випробування для людей та  автотранспорту. 

Вирішити цю насправді дуже важливу проблему допоміг народний депутат Іван Вінник, який відгукнувся на звернення Архангельської селищної ради та в свою чергу звернувся із запитом до в. о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євгена Кравцова.

Нещодавно керівництво компанії повідомило депутата, що зупинки пасажирських поїздів Київ-Херсон та Харків-Херсон на ст. Блакитне буде відновлено з 28 жовтня.

Таким чином, «Укрзалізниця» пішла назустріч проханню Івана Вінника вирішити питання щодо включення у графік руху пасажирських потягів № 102 та  № 375 зупинки на станції Блакитне.