«Укрводшлях» має намір відремонтувати Каховський шлюз за 78,6 млн грн

Державне підприємство «Укрводшлях» у системі Prozorro.Публічні закупівлі оголосило тендер на капітальний ремонт затворів водопровідних галерей Каховського шлюзу. Сумарна очікувана вартість ремонтних робіт – 78,58 млн грн.

Аукціон призначено на 30 червня 2021 року. Термін подання заявок – 29 червня 2021 року.

За умовами тендеру, ремонтні роботи необхідно завершити до кінця 2022 року.

Згідно з відомістю про обсяги робіт, планується демонтаж 156,8 т затворів плоских колісних габаритних і секційних затворів з колісних секцій, а також 43 т штанг. На місце витягнутих фрагментів планують змонтувати 165,8 затворів і ті самі 43 т штанг. Також заплановане встановлення 8 шт. кришок напрямних колій масою 58 т й очищення 179 т металоконструкцій.

За даними «Укрводшляху», станом на 2020 рік технічний стан споруд, їхього технічного обладнання та гідротехнічних конструкцій шлюзів Дніпровського каскаду (Київського, Канівського, Дніпродзержинського (Кам’янського) та Каховського) оцінюється як «непридатний до нормальної експлуатації» або «аварійний».

Згідно з «Укрводшляхом», найскладніша ситуація станом на 2020 рік з проходженням була на Каховському та Запорізьких шлюзах. Причина – великий річковий трафік і нездатність споруд швидко його обслужити.

У лютому «Спецтермомонтаж-Енерго» почав капітальний ремонт гідротехнічних конструкцій водопровідних галерей і днища судноплавної камери Каховського судноплавного шлюзу.

Нагадаємо, що у квітні Кабмін затвердив етапи реалізації Національної транспортної стратегії до 2030 року. Зокрема, документ передбачає капітальні ремонти на всіх шести шлюзах на 2021-2022 роки.

джерело