Україні треба жорсткіше протидіяти гуманітарній агресії Угорщини в Закарпатті, – Іван Вінник

Народний депутат Україні Іван Вінник в прямому ефірі телеканалу «112 Україна» прокоментував сітуацію, що склалася у відносинах України та Угорщини через активну діяльність останньої в Закарпатській області.

Україні час набагато жорстіше протидіяти діям Угорщини на суверенній українській території, вважає депутат.

«Угорщина веде повноцінну гуманітарну агресію проти окремого регіону в Україні. Насаджаються культурно-мовні цінності Угорщини, роздаються паспорта, ведеться масова пропаганда, що фактично дублює те, що робила Російська Федерація в Криму напередодні активної фази агресії», – впевнений Іван Вінник.

«Треба терміново вживати заходів. Якщо уряд не зможе дати раду цьому питанню, Верховна Рада зобов’язана дати оцінку агресівній діяльності Угорщини на території України.

Наявність представника (Угорщини – ред.) по Закарпаттю мусить отримати дзеркальну відповідь з боку України. Час впроваджувати посаду представника по протидії гуманітарній агресії Угорщини в Україні в системі Миністерства закорданних справ, який би координував діяльність органів влади, включно з силовими відомствами, на Закарпатті», – заявив він.