У Верхньорогачицькій тергромаді хочуть врятувати бджіл від отруєння хімікатами

У Верхньому Рогачику відбулася зустріч сільгосптоваровиробників та бджолярів, на якій обговорили, як попередити отруєння бджіл та сприяти тіснішій комунікації між бджолярами, аграріями та органами місцевого самоврядування.

Про це повідомляє Верхньорогачицька селищна рада.

Як показує досвід минулих років, навесні та влітку, у «гарячий» період польових робіт, що співпадає із активною життєдіяльністю бджіл, спостерігаються випадки масової загибелі цих комах внаслідок неузгодженого застосування аграріями різних хімічних засобів боротьби з бур’янами та шкідниками.

Тож, аби попередити сумну статистику та сприяти тіснішій комунікації між бджолярами, аграріями та органами місцевого самоврядування, 6 квітня у Верхньорогачицькій селищній раді відбулася зустріч сільгосптоваровиробників та бджолярів.

До їх діалогу долучилися селищний голова Світлана Коротун та її заступник Дмитро Безрідний.

Посадовці зазначили, що місцева влада сприятиме налагодженню комунікативної співпраці між аграріями та бджолярами. Зокрема, буде створена комісія зі встановлення факту отруєння бджіл, відповідно до наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Крім того, наголошено на дотриманні обома сторонами алгоритму дій для попередження отруєнь комах: обов’язкова реєстрація пасіки бджолярами та систематичне повідомлення про місце її розташування, а аграріїв, у свою чергу, про час, місце, препарат та спосіб обробки посівів.

Дані сповіщення будуть систематично публікуватися на офіційному вебсайті Верхньорогачицької селищної ради та сторінці селищної ради у соціальній мережі Фейсбук.