У Верхньорогачицькій лікарні тривають ремонтні роботи у відділенні невідкладної допомоги

Верхньорогачицький селищний голова Світлана Коротун минулої п’ятниці, 23 липня, оглянула хід ремонтних робіт відділення невідкладної допомоги Верхньорогачицької лікарні.

Про це повідомляє Верхньорогачицька селищна рада.

Наразі ремонтні роботи в закладі в активній фазі. Днями було завезено необхідні для проведення внутрішніх оздоблювальних робіт будівельні матеріали – клей, шпаклівку, оздоблювальну плитку для стін та підлоги тощо. Всі матеріали закуплено за рахунок коштів місцевого Благодійного фонду «Ініціативи та розвиток».

«Сьогодні для нас дуже важливо, аби медичний заклад громади надавав якісні послуги та забезпечив комфортні умови для перебування верхньорогачицьких пацієнтів. Капітальні роботи, що зараз тривають у лікарні, наблизять заклад до нових стандартів надання медичної допомоги, що вкрай актуально в умовах реформування медичної системи, адже заклад зможе підписувати договори з НСЗУ про надання медичних послуг тільки якщо відповідатиме усім вимогам», — відзначила Світлана Коротун.

Нагадаємо, що враховуючи віддаленість громади від опорного медичного закладу, що знаходиться в Новій Каховці (понад 100 км), та з метою забезпечення гарантій медичного обслуговування населення Верхньорогачицької селищної ради постало питання щодо відновлення роботи невідкладної допомоги (в тому числі палата інтенсивної терапії) Верхньорогачицької лікарні, що вкрай потрібно для поліпшення чи врятування життя людей. Адже лікарі зможуть надати першу необхідну допомогу верхньорогачицьким пацієнтам при гострих станах – інсультах, інфарктах, передчасних пологах тощо.