У Верхньорогачицькій лікарні результати аналізів визначають за лічені хвилини

Сучасне обладнання придбали у Верхньорогачицьку лікарню – автоматичний біохімічний аналізатор GS100, повідомляє селищна рада.

Це один з найменших автоматичних біохімічних аналізаторів, який не поступається в роботі більшим аналізаторам. Цей аналізатор оптимізує використання вільного місця в лабораторії, забезпечуючи при цьому повну функціональність і продуктивність.

Особливістю GS100 є те, що його пропускна здатність становить до 120 тестів на годину. Крім того це швидкий процес запуску та вимикання, зручне програмне забезпечення, знімний диск для реагентів, автоматичне промивання кювети.

Тож відтепер отримати результат аналізів можна, натиснувши одну кнопку. Адже апарат самостійно обраховує та друкує результати аналізів.

Дороговартісне обладнання допоміг придбати народний депутат Володимир Іванов, який залучив 350 тис. грн субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Придбання нової техніки допоможе Верхньорогачицькій лікарні відповідати вимогам медичної реформи, а більше того – оперативно обслуговувати пацієнтів із усієї громади.