У Верхньорогачицькій громаді передбачили кошти на проїзд пільговиків

На черговій сесії Верхньорогачицької селищної ради депутати затвердили територіальну Програму фінансування видатків на компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним транспортом загального користування на приміських і міжміських маршрутах та надання пільг з оплати послуг зв’язку окремим категоріям громадян на 2022-2025 роки.

Про це повідомляє Верхньорогачицька селищна рада.

На території громади проживає близько 700 осіб пільгових категорій. Це учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, особи з інвалідністю І та ІІ груп, діти з інвалідністю, ветерани військової служби та діти з багатодітних сімей, повідомила доповідач – уповноважена особа з питань соціального захисту населення Юлія Вечоркіна.

Тож з метою реалізації прав окремих категорій верхньорогачан на пільговий проїзд автомобільним транспортом загального користування та з оплати послуг зв’язку на наступний рік було передбачено 53 тисячі гривень із місцевого бюджету для відшкодування витрат підприємствам-перевізникам та надавачам послуг зв’язку.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації заходів Програми, складає 230 тисяч гривень.

Як і раніше, Програмою передбачається введення талонів одноразового використання на проїзд, що дасть змогу пільговій категорії громадян в будь-який час скористатися безкоштовним проїздом, та відповідно буде забезпечено чіткий облік кількості перевезених пільгових категорій громадян і відшкодування перевізникам коштів за фактично надані послуги.