У Великолепетиській лікарні тривають ремонтні роботи

Однією з вимог для контрактування з Національною службою здоров’я України у 2021 році була наявність сертифікатів доступності для маломобільних груп населення. Щоб повністю завершити виконання цієї вимоги, відповідно до державних будівельних норм у прийомному відділенні Великолепетиської лікарні облаштовано пандус. На ці роботи використано 49 тис. грн. власних коштів медичного закладу. 

Про це повідомляє Великолепетиська селищна рада.

Зараз ведуться роботи по облаштуванню пандусу до будівлі Великолепетиської амбулаторії загальної практики сімейної медицини (на сьогоднішній день із селищного бюджету на цей пандус використано близько 50 тис. грн.). Там же триває ремонт туалетної кімнати, проводяться інші роботи для вільного доступу до приміщення  осіб з інвалідністю.

Днями селищний голова Максим Колокот відвідав Великолепетиську лікарню та поспілкувався з працівниками закладу та оглянув хід ремонтних робіт.

До слова, протягом останнього часу з місцевого бюджету було оплачено ремонтні роботи (близько 94 тис. грн.) санітарного автомобіля «Toyota». За рахунок благодійної допомоги А. Нікітчука проводяться ремонтні роботи у палатах підвищеної комфортності об’єднаного терапевтичного відділення. А нещодавно матеріально-технічна база Великолепетиської лікарні, за позабюджетні кошти (допомога народного депутата П. Павліша), поповнилася апаратом штучної вентиляції легень «Vsmart VFS-410».

Нагадаємо, що на сьогоднішній день більшу частину свого бюджету лікарня має отримувати відповідно до договорів із Національною службою здоров’я України. Тут закладено, зокрема, заробітні плати лікарів та персоналу. Комунальні послуги, інші поточні видатки (ремонти, оновлення та придбання дороговартісного обладнання тощо) залишаються за кишенею власника, тобто вже селищної ради. Подальше функціонування медичного закладу залежить тепер і від самої лікарні, від небайдужих громадян, які готові допомогти та підставити плече допомоги єдиній лікарні у громаді.