У Таврійську знайшли боєприпаси під час відпрацювання «Зброя та вибухівка»

З 5 вересня по 5 жовтня на Херсонщині триватиме  відпрацювання «Зброя та вибухівка». Головною метою проведення цільових профілактичних заходів є недопущення потрапляння на Херсонщину з зони проведення ООС та інших регіонів України зброї, боєприпасів, вибухових речовин та пристроїв, які можуть використовуватися під час вчинення злочинів, їх вилучення із незаконного обігу, а також встановлення осіб, причетних до незаконного поводження зі зброєю.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як приклад, до Новокаховського відділу поліції надійшло повідомлення від жительки м. Таврійськ. Вона розповіла, що побачила у покинутому сусідньому будинку сумку, в якій знаходились предмети, схожі на патрони. На місці події слідчо-оперативна група вилучила 96 боєприпасів до зброї армійського зразку. Опитавши місцевих мешканців, поліцейські дізнались, що в даному будинку не проживають вже більше п’яти років. Вилучене направлено на дослідження. Відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Наразі встановлюється особа, яка залишила набої та їх походження.

Поліція Херсонщини звертається до мешканців області: якщо ви володієте інформацією про осіб, які можуть незаконно зберігати зброю, боєприпаси або вибухові речовини, терміново повідомляйте за номером “102”. За добровільну здачу цих заборонених предметів передбачене звільнення від кримінальної відповідальності.