У Таврійську планують завершити довгобуд на вул. Вокзальній

Таврійськ отримав шанс завершити довгобуд – третю чергу п’ятиповерхівок на вул. Вокзальній, 82.

Цей об’єкт планується добудувати і ввести в експлуатацію, створивши житловий будівельний кооператив. Для цього залучаються кошти обласного бюджету та майбутніх власників квартир через Херсонський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та реалізацію Регіональної програми «Власний дім». Є надія на поетапну реалізацію проекту вже до кінця цього року.

З 55 квартир – передбачається мансардний поверх – 15 двокімнатних і по 20 одно- та 3-кімнатних. Певну кількість облдержадміністрація планує забрати під житло сиротам. З тих, що залишаться, буде створюватися ЖБК.

Придбати квартиру можна за програмою кредитування обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва. За умовами програми видається кредит під 3% річних максимальним терміном 20 років. Молодим сім’ям строк кредитування розтягується за бажанням на 30 років. Проте прийдеться внести обов’язковий перший внесок. Багатодітним сім’ям з трьома  або більше дітьми, учасникам АТО та військовослужбовцям передбачається безвідсотковий кредит.