У школах і дитячих садках Таврійська закінчуються ліміти газу на опалення

До кінця березня в школі № 7 залишилось використати 1 тисячу кубометрів природного газу із 4 тисяч виділених на місяць для шкільної котельні. За інформацією директора школи Лілії Грішагіної, щоб вкластися в ліміт, доводиться економити, через що температура в класах на ранок понеділка не перевищувала 10 градусів.  Як розповіла директор на апаратній нараді в Таврійському виконкомі 19 березня, новокаховський міський відділ освіти попередив про необхідність не виходити за межи ліміту.

До того ж, міськво проінформувало Таврійський місквиконком, що в квітні-жовтні ліміти газу для котелень шкіл і дитячих садків закладатися не будуть.

Міський голова Таврійська Микола Різак зауважив, що для школи №7 необхідно 4 тисячі кубометрів газу на тиждень, а не на місяць. Тому в першу чергу треба думати про здоров’я дітей, і забезпечувати температуру відповідно до санітарних норм.

За словами Віктора Нестеровича, директора школи № 5, до кінця тижня відведеного закладу ліміту газу вистачить. Проте, з квітня тут складеться така ж ситуація, як і в школі № 7, якщо тільки відділ освіти не вирішить проблему забезпечення навчальних закладів теплом.

Економлять газ і в дитсадку «Джерельце». За словами завідуючої закладом Лідії Зорі, на ранок понеділка температура на другому поверсі все одно становила плюс 16 градусів, на першому ­– плюс 18.  Це при тому, що останнім часом садочок відвідують майже 230 дітей щодня.

Найбільш благополучна ситуація в яслах-садку «Дзвіночок». За даними, які озвучила  на апаратній нараді завідуюча Юлія Гарькава, температура в групах тримається на позначці плюс 20-21 градус.