У Присиваській громаді облаштовують громадський простір

В село Іванівка Присиваської тергромади 11 листопада доставили меблі та обладнання для облаштування громадського простору «Місце змін»: столи, стільці та фліпчарт. Також раніше в приміщенні були встановлені вертикальні жалюзі, повідомляє Присиваська сільська рада.

Навесні 2021 року Присиваська територіальна громада стала учасником проєкту “Узбережжя Азовського моря: громадська безпека та соціальна згуртованість в умовах змін” в межах Програми розвитку ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу. В оголошеному в рамках проєкту конкурсі «Посилення соціальної згуртованості та громадської безпеки у цільових громадах Приазовського регіону Херсонської області» взяли участь три громадські організації громади та всі отримали перемогу. Серед них і ГО «Затишок-Строганівка» з проєктом «Громадський простір «Місце змін».

В ході засідання робочої групи громадської безпеки та соціальної згуртованості був запропонований проєкт по створенню громадського простору в Іванівці. На території цього населеного пункту відсутні будь-які подібні платформи для спілкування та згуртування людей. Ідея була підтримана.

Спеціалісткою з питань розвитку територій та інвестицій  Присиваської сільської ради спільно з головою ГО «Затишок-Строганівка» був розроблений проєкт «Громадський простір «Місце змін». Його мета – створення платформи для згуртування населення – громадського простору в с. Іванівка, місця для спілкування, генерації нових ідей та втілення їх в реальність. В рамках проєкту закупили необхідні меблі для облаштування просторого приміщення, де вже зроблений сучасний ремонт. Таким чином буде створений креативний простір, який місцеві жителі, активісти, молодь та інші бажаючі зможуть використовувати в рамках громадської діяльності, організації навчальних заходів, неформального спілкування тощо.

За грантові кошти в сумі 78310 грн. закупили жалюзі, 8 столів, 32 стільці та фліпчарт. За кошти спонсорів в сумі 2550 грн. придбали ще 3 стільці. Наразі працівники Іванівського старостинського округу долучилися до збірки меблів. А найближчим часом громадський простір буде відкритий для заходів.