У Нову Каховку повернулись бійці 57-ї мотопіхотної бригади

З виконання бойового завдання у зоні проведення ООС повернулись бійці окремої 57-ої мотопіхотної бригади ім. кошовго атамана Костя Гордієнка. Завдання виконували на Донеччині з лютого 2020 року. Два роки бригада базується у Новій Каховці Херсонської області.

4 вересня бійців зустрічали на головній площі Нової Каховки. Тут від ранку парад військової техніки.

Вся наша техінка з мотопіхотної бригади використовувалась на Донбасі. Д-20, рапіра, БТР, ДШК”, – говорить головний сержант окремої 57-ої мотопіхотної бригади ім. кошового атамана Костя Гордієнка Сергій Кібалік.

Однією з перших прийшла зустріти бійців новокаховчанка Олена Михайленко

” Я з нетерпінням їх чекала. Завжди плачу, це наші захисники. Не могла не прийти”.

Потрійне свято сьогодні (4 вересня – ред.) у родині Кучерових. У 57-ій бригаді служать усі чоловіки родини – батько, син та зять. На їх повернення дуже чекали, говорить Катерина

В нас воює свекор, чоловік та зять мого чоловіка. Ми їх не бачили пів року. Скучали, переживали і дождались: всі здорові, всі тут”.

О 10-тій годині на площі з’явилась колона з бійцями. Бійців зустрічають хлібом-сіллю та концертом на їх честь.

На сьогодні 57 окрема мотопіхотна бригада є організованим, високо підготовленим військовим підрозділом, де проходять службу справді патріоти. Професіоналізм і відданість військовій службі, які проявляють військові під час виконання бойових завдань у зоні ООС користуються заслуженою повагою і авторитетом серед особового складу військового командування та ЗСУ”, – говорить командувач військово-оперативного командування “Південь” Ігор Пологнюк

З рук командирів військові отримують нагороди.

Хочу подякувати кожному військовослужбовцю, який в складі бригади виконував завдання незважаючи на посади і де він знаходився. Кулеметник чи кухар, який його годував. Хочу подякувати волонтерам, які неоднарозово приїжджали. Дуже приємно, коли військовий бире листівку, яку робив школяр і повірте, незважаючи на вік, скупу сльозу пускає. І цю листівку довго носить з собою. Поки народ з армією, армія непереможна”, – говорить командир окремої 57-ої мотопіхотної бригади ім. кошового атамана Костя Гордієнка Анатолій Мишанчук.

Після урочистостей на площі, колона рушає до військової частини 57-ої бригади. Там біля меморіального комплексу загиблим відслужили молебень та поклали квіти. 

У зоні ООС бійці бригади були з лютого цього року, бойові завдання виконували на Донеччині, розповів заступник командира бригади Роман Шелесько

Під час виконання бойового завдання в зоні ООС 57 бригада понесла 2 бойові втрати. Ми виконували завдання протягом 6 місяців, з честю та достоїнством повернулись до місця постійної дислокації . Була урочиста зустріч в Новій каховці. Багато людей відзначено державними нагородами. У бійців настрій позитивний , пройдем бойове відновлення і будем готові до виконання бойових завдань”.

джерело