У Новій Каховці зростуть тарифи на воду

Новокаховський водоканал повідомив про намір підвищити тарифи на водопостачання та водовідведення.

Новокаховське комунальне підприємство «Міський водоканал» повідомило про намір змінити діючі тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення.

Зрозуміло, що в даному випадку «змінити» означає тільки одне — «підвищити». При чому якщо тариф на водопостачання водоканал пропонує збільшити до 14,42 грн/куб. м (на 26%), то водовідведення — аж до 29,76 грн/куб. м (на 71%)! Таким чином, в цілому 1 кубометр води може подорожчати одразу на 53% — до 44,18 грн. Нагадаємо, що з 1 червня 2019 р. новокаховчани платять за кубометр 28,72 грн (водопостачання – 11,38 грн/куб. м, водовідведення – 17,34 грн/куб. м).

Найімовірніше, що виконавчий комітет, як це вже бувало раніше, запропоновані водоканалом цифри «зріже». Та навіть якщо тарифи зростуть не так відчутно, все одно — уникнути їх підвищення не вдасться. Адже нещодавно з’явилася інформація, що водоканал опинився на межі банкрутства через борги населення, які сягнули 10 млн грн.

Шкода тільки, що замість боротьби з боржниками у комунальному підприємстві вкотре обрали найпростіший та найзручніший шлях — підвищення тарифів. Тобто рятувати водоканал від банкрутства доведеться сумлінним абонентам.