У Новій Каховці зловмисник «обчистив» квартиру, поки власники спали

Зухвале пограбування у Новій Каховці: зловмисник «обчистив» квартиру, поки власники спали. Коли господарка прокинулася і намагалася запобігти злочину, невідомий втік через вікно. Херсонським оперативникам вдалося відстежити шлях пересування та упродовж доби затримати підозрюваного завдяки загубленому ним автобусному квитку та камерам відеоспостереження, повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Подія сталася вночі у Новій Каховці. У відчинене вікно квартири на першому поверсі проник невідомий та почав обшукувати помешкання. Від шуму прокинулася 45-річна господарка, стала кричати і зловмисник втік, вистрибнувши у вікно. Зі слів жінки, він забрав два мобільні телефони та гаманець з двома тисячами гривень.

Потерпіла детально описала працівникам Новокаховського відділу поліції, у що був одягнений невідомий. Правоохоронці ретельно оглянули місце скоєння злочину, зняли сліди пальців рук та біля вікна квартири знайшли квиток на рейсовий автобус сполученням Берислав – Нова Каховка з точним часом відправлення та прибуття.

– Оперативники Управління карного розшуку обласного главку поліції переглянули відео з камер відеоспостереження на автовокзалі у місті Берислав і побачили чоловіка, схожого за прикметами на розшукуваного. Правоохоронці відслідкували його подальше пересування, перевіряли маршрутні автобуси і того ж дня о 21:00 затримали підозрюваного на автовокзалі в Херсоні. Під час особистого огляду у нього вилучили мобільні телефони заявниці та її документи, – повідомив начальник Управління карного розшуку поліції Херсонщини Денис Карімов.

Особу зловмисника встановили. Ним виявився 31-річний житель Каховського району. Чоловік пояснив, що приїхав з Берислава у Нову Каховку погуляти. Вночі помітив відчинене вікно на першому поверсі і вирішив обікрасти квартиру. Всередині він побачив, що господарі спали, тож став обшукувати помешкання. Встиг забрати телефони і гаманець, коли прокинулася господарка і стала кричати. Під час втечі злодій загубив квиток, який і вивів оперативників на його слід. Одразу після скоєння злочину чоловік поїхав в Херсон, а потім у Залізний Порт, де прогуляв усі викрадені гроші. Потім знов повернувся в Херсон, звідти планував їхати додому, але був затриманий оперативниками.

Зловмиснику оголошено про підозру та вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.186 «Грабіж» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.