У Новій Каховці затвердили Програму поводження з домашніми тваринами та регулювання їх чисельності

Новокаховська міська рада на 17-й черговій сесії 9 грудня затвердила Програму поводження з домашніми тваринами та регулювання їх чисельності, інформує організаційний відділ міськради.

Програма направлена на забезпечення умов для продовження ведення ефективної роботи у сфері поводження з домашніми тваринами, регулювання чисельності безпритульних тварин відповідно до умов чинного законодавства України, запобігання явищу безпритульності домашніх тварин, створення умов власникам домашніх тварин для дотримання вимог чинних Правил утримання собак та котів у місті Нова Каховка.

Основними завданнями програми визначено:

– визначення виконавця, уповноваженого у сфері поводження з домашніми тваринами у Новокаховській міській територіальній громаді;
– запровадження реєстру домашніх тварин;
– проведення масової стерилізації та вакцинації безпритульних тварин;
– створення загальної інформаційної системи;
– проведення роз’яснювальної та агітаційної роботи серед власників тварин про необхідність стерилізації домашніх тварин;
– створення у місті притулків для тварин різних форм власності;
– впровадження суворого контролю в місцях продажу тварин;
– ведення моніторингу ситуації у сфері поводження з домашніми тваринами;
– здійснення інформаційно-просвітницької роботи серед населення щодо необхідності дотримання правил тримання і поводження з домашніми тваринами.
Затверджено шляхи вирішення поставлених завдань:

1. Створити нову структуру – виконавця, уповноваженого у сфері поводження з тваринами по вирішенню питань:
– з безпритульними тваринами;
– з тваринами що мають власників;
– інформаційно-просвітницьку та виховну роботу;
– координацію діяльності уповноважених органів у місті Новій Каховці у сфері контролю за дотриманням виконання вимог чинного законодавства у сфері поводження з тваринами.

2. Залучити громадські організації, волонтерів до співпраці щодо поводження з безпритульними тваринами.

3. Сприяти створенню притулків різної форми власності для тварин та пунктів тимчасового утримання безпритульних та загублених тварин.

4. Сприяти обміну позитивним досвідом та налагодженню партнерських стосунків з іншими містами України та зарубіжними країнами щодо поводження з тваринами.