У Новій Каховці з’явиться МАФ – скульптурна композиція, присвячена закоханим

Редакція «Таврійських вістей» отримала відповідь управління містобудування та архітектури на інформаційний запит щодо так званого «пам’ятника закоханим».

«Відповідно до наявної інформації в управлінні містобудування та архітектури Новокаховської міської ради рішенням виконавчого комітету міської ради від 10.07.2017 №264 надано дозвіл на встановлення МАФ – скульптурної композиції, присвяченої закоханим, з облаштуванням благоустрою прилеглої території, та розроблена ескізна пропозиція (ескіз додається)», – йдеться у відповіді.

Зазначимо, що  встановлення пам’ятників регулюється спільним наказом Держкомітету з будівництва та архітектури і Міністерства культури і мистецтв «Про затвердження Порядку спорудження (створення) пам’ятників і монументів».

Наприклад, згідно з цим документом, необхідно обґрунтування доцільності спорудження пам’ятника у даному регіоні, населеному пункті з відповідними висновками обласних управлінь культури; потрібно узгоджувати розташування пам’ятника з урахуванням генерального плану населеного пункту, іншої містобудівної   документації, планування  та забудови, що історично склались; проводити конкурс на кращу проектну пропозицію тощо.

Для встановлення малої архітектурної форми досить лише рішення місцевого органу виконавчої влади.