У Новій Каховці внесли зміни до руху автобусів у поминальний день

У Новокаховському міськвиконкомі відбулася нарада з питань організації перевезень жителів громади в поминальний день 9 травня, який цього року співпав з Днем Перемоги.  

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

У нараді взяли участь перший заступник міського голови Олег Тарабака, заступник начальника Каховського районного відділу поліції Ян Луков, начальник відділу галузей економіки Тетяна Мандебура та директор пасажирського КП «Автоцентр» Олексій Овчаров.

З представником правоохоронних органів обговорили питання організації безпечного руху транспорту в поминальний день, а також забезпечення порядку в місцях масового перебування громадян та дотримання необхідних протиепідемічних заходів на кладовищах, в громадському транспорті та на культурно-масових заходах з нагоди святкування Дня Перемоги.

Так, 9 травня будуть додатково задіяні COVID-патрулі та залучені співробітники поліції, які разом із співробітниками КП «Муніципальна охорона» будуть здійснювати патрулювання.

Було вирішено внести зміни до схем та розкладів руху автобусів на міських та приміських автобусних маршрутах.

Так, пасажирське КП «Автоцентр» виділяє на міські маршрути:

Маршрут № 1 «Ц.Основа – дачі «Дружба»:

– 1 автобус в звичайному режимі руху з наданням пільг на проїзд пільговим категоріям пасажирів (4 пільгові рейси: з Ц.Основи 6.00 та 8.00, з кладовища – 9.00 та 15.00), + 1 додатковий автобус в режимі маршрутного таксі.

Маршрут № 2 «Ринок – Реф. Депо»:

– 1 автобус працюватиме від зупинки «М’ясокомбінат» до Реф.Депо

– 1 автобус від зупинки «Канал» до кладовища м. Нова Каховка.

Маршрут №7 «Ринок-мікрорайон «Сокіл»:

– 1 автобус здійснюватиме перевезення від автовокзалу до кладовища.

Маршрут №14 «вул. Зорге – Оскар»:

– 4 автобуси працюватимуть в режимі маршрутного таксі по маршруту руху з заїздом до нового кладовища.

Маршрут № 15 «мікрорайон «Східний» – м-н «Сокіл»:

– 1 автобус здійснюватиме перевезення від зупинки «М’ясокомбінат» до зупинки «вул. Портова»;

– 1 автобус від зупинки «Канал» до нового кладовища

На приміських маршрутах «Нова Каховка – Корсунка, Маслівка, Тополівка», «Ринок – Тополівка» рейсові автобуси здійснюватимуть перевезення пасажирів в звичайному режимі руху згідно діючих схем руху та затверджених тарифів.

На маршрутах № 6 «Ринок – Дніпряни» та №16 «Нова Каховка – смт Дніпряни» працюватимуть по 2 автобуси в режимі маршрутного таксі.

Автобуси, що обслуговують маршрути «міська лікарня – Корсунка (дачі) та банк «Надра» – Маслівка» будуть задіяні для перевезення пасажирів від старого кладовища до нового.

Рух транспорту розпочинається о 6.00. Після 14.00 на маршруті залишиться 2 рейсові автобуси «Ц. Основа – дачі «Дружба».

Також було прийняте рішення під час вечірнього блоку заходів з нагоди святкування Дня Перемоги продовжити рух автобусів у вечірній час. Відправлення останнього рейсу за маршрутом «Нова Каховка – Тополівка – Дніпряни – Корсунка – Маслівка» від зупинки «Фінські крамниці» (вул. Героїв України) відбудеться о 21.30.