У Новій Каховці розпочала роботу новообрана Каховська районна рада

У п’ятницю, 20 листопада, у Новій Каховці відбулася перша сесія Каховської районної ради першого скликання. В її роботі взяли участь 39 із 42 обраних депутатів.

Перед початком сесії до них звернувся мер Нової Каховки Володимир Коваленко, адже перше пленарне засідання райрада провела у великому залі Новокаховської міськради.   

Відкрила сесію голова Каховської районної територіальної виборчої комісії Олександра Костильова, яка оголосила результати виборів до районної ради.

Після реєстрації новообраних депутатів рада обрала тимчасову президію, юридичну групу та лічильну комісію для обрання голови ради та його заступника.

Єдиним кандидатом на посаду голови був Валерій Брусенський («Слуга народу»).

— Часу казати, що ми будемо робити якісь великі справи, немає. Сьогодні потрібно вирішувати нагальні питання: реорганізації районних рад, передачі комунального майна, комунікації з новоствореними ОТГ, яких в Каховському районі 15 ― дуже різних, від маленьких до великих. І наша задача — плідно працювати, щоб якомога швидше вирішити ці питання та продовжити децентралізацію. А в подальшому — вирішувати задачі по розвитку Каховського району. Треба нам об’єднуватися і працювати заради людей, які нас обрали, — сказав він у своєму зверненні до колег-депутатів.

Таємним голосуванням Валерія Брусенського було обрано головою Каховської районної ради першого скликання: його кандидатуру підтримали 34 депутати, проти проголосували 4.

— Дуже вдячний вам за довіру. Я буду дослухатися до всіх ваших порад, до всіх ваших пропозицій. Думаю, що ми спільно з вами створимо нову, велику об’єднану Каховську районну раду, — подякував він за підтримку. 

На посаду свого заступника Валерій Брусенський запропонував Людмилу Васильєву («Опозиційна платформа — За життя»), яку обрали з таким результатом: 34 голоси «за», 2 утрималися і ще 2 проти.

Після обрання керівники ради склали присягу посадових осіб місцевого самоврядування.

Після цього депутати доручили голові провести реєстрацію юридичної особи Каховська районна рада.

Наприкінці сесії райрада утворила робочу групу для підготовки та проведення наступної сесії, яка попередньо запланована на 4 грудня.

Нагадаємо, що до новоутвореного Каховського району з центром у Новій Каховці увійшли Новокаховська ОТГ (Новокаховська міська рада і колишні Веселівська сільська та Козацька селищна ради Бериславського району) та 5 колишніх районі Херсонщини (Великолепетиський, Верхньорогачицький, Горностаївський, Каховський і Чаплинський).