У Новій Каховці поліція перекрила канал розповсюдження наркотиків

У місті Нова Каховка працівники Управління протидії наркозлочинності обласного главку поліції спільно зі слідчим управлінням та слідчим відділенням Новокаховського відділу поліції затримали двох чоловіків, які налагодили канал постачання та розповсюдження особливо небезпечної психотропної речовини PVP та амфетаміну. Вартість вилучених наркотиків складає понад 600000 гривень, повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Оперативники встановили, що до каналу розповсюдження особливо небезпечної психотропної речовини причетні двоє жителів Нової Каховки, обидва раніше судимі за наркозлочини. Постійним і перевіреним клієнтам вони продавали наркотики за місцем свого проживання. Але переважно використовували безконтактний спосіб збуту (метод «закладок»). У цьому випадку про купівлю певного виду наркотику домовлялися під час переписки у смс-месенджері. Після того, як клієнт переводив гроші на рахунок, йому надсилалася адреса «закладки» і він забирав поліетиленові міні-контейнери з наркотиками без ризику для себе.

Як повідомив начальник Управління протидії наркозлочинності обласного главку поліції Андрій Денисьєв, під час проведення санкціонованих обшуків поліцейські вилучили у квартирах зловмисників 450 грам особливо небезпечної психотропної речовини PVP, 400 грам амфетаміну, велику кількість пакувального матеріалу, електронні ваги, липку стрічку, фольгу, банківські картки та засоби зв’язку, за допомогою яких вони вели свою злочинну діяльність. За приблизними підрахунками, вартість вилучених наркотиків складає понад 600 тисяч гривень. Також поліцейські з’ясували, що саме ці чоловіки розмальовували стіни будівель в місті Нова Каховка рекламою наркотиків.

Наразі працівники поліції працюють над зібранням доказової бази по доведенню причетності третього спільника затриманих до адміністрування сторінки їх переписки з клієнтами.

Відкриті кримінальні провадження за ч.1,2 ст.307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». Фігуранти затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Проводяться необхідні слідчі дії.

Нагадаємо, в Новій Каховці замальовують надписи на стінах будинків з адресами наркоділерів в месенджері Telegram.