У Новій Каховці оперативники затримали підозрюваного у пограбуванні неповнолітнього

Жертвою пограбування став 12-річний хлопець, який з другом повертався додому з тренування. На вулиці до дітей підбіг невідомий і вирвав з рук хлопця мобільний телефон. Потерпілий запам’ятав прикмети зловмисника і описав їх поліцейським. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Працівники Новокаховського відділу поліції провели ряд оперативно-розшукових заходів і встановили нову власницю телефона. Нею виявилася пенсіонерка, яка за 300 гривень купила телефон у якості подарунка для онука. Жінка розповіла, що мобільний їй продав малознайомий чоловік. Працівники поліції поспілкувались з вказаним чоловіком і він пояснив, що родич віддав йому телефон і попросив продати. Родич виявився раніше судимим за наркозлочини. Оперативники встановили місцезнаходження цього чоловіка і він не став заперечувати свою причетність до злочину. Потерпілий упізнав зловмисника. Мобільний телефон вилучено і незабаром буде повернуто законному власнику.

Зловмиснику обрана міра запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.186 Кримінального кодексу України «Грабіж» (карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до чотирьох років). Зловмисник перевіряється на причетність до скоєння інших кримінальних правопорушень на території міста Нова Каховка.