У Новій Каховці обмежили торгівлю і заборонили масові заходи

Новокаховська міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій впровадила попереджувальні заходи щодо розповсюдження коронавірусу на території міської ради.

Комісія рекомендувала на час карантину (з 17 березня до 3 квітня) призупинити роботу закладів громадського харчування, торгово-розважальних центрів, установ сфери послуг та торгівлі, ринків, перукарень, салонів красоти, фітнес-центрів, заборонити надання планових стоматологічних послуг.

Дозволяється робота продуктових магазинів, супермаркетів, аптек і магазинів дитячого харчування.

В штатному режимі працюють банки, пошта, СТО.

Комісія заборонила проведення масових заходів (понад 10 осіб), приміські і міжміські пасажирські перевезення, заїзд автобусів на територію автовокзалу.

На міських маршрутах з 18 березня перевезення будуть здійснюватися згідно діючих розкладів руху по 10 пасажирів в салоні автобусу.

На маршруті №1 «Ц. Основа – Дачі «Дружба» передбачені перевезення 3 автобусами.

Ще 3 додаткових автобуси здійснюватимуть перевезення від зупинки «Ц. Основа» до зупинки «Вул. Французька» (Торговий центр), з 06.30 з інтервалом руху 20 хвилин.

Поліція повинна негайно припинити вуличну торгівлю.

Мiсцeм oбсepвaцii нaселення y випадках підозри нa захворювання COVID-9 визначено пpимiщення санаторію «Дружба».

Перевозити контактних осіб, у разі необхідності, буде КП «Автоцентр».

Роботодавцям рекомендовано організувати дистанційну роботу працівників.

УПСЗН створить групи для забезпечення літній людей і малозабезпечених городян продуктами, ліками і предметами першої необхідності.

Для роботи з хворими можуть залучатися волонтери з числа медпрацівників.

Нагадаємо, що з 12 березня в Україні діє карантин.

16 березня уряд України прийняв рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на для запобігання поширенню коронавірусної інфекції.