У Каховському водосховищі за добу потонули дві людини

Два трагічних випадки загибелі людей на воді трапилися 30 серпня на Каховському водосховищі в Каховці та смт Горностаївка.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Херсонській області.

Інформація про перший з них надійшла до Служби 101 Каховського району о 08:25. Людина повідомила про те, що на відстані приблизно 40 метрів від берегу на одномісному човні чоловік, який ловив рибу перекинувся через човен та пішов під воду. На місце події було направлено пошуково-рятувальну групу, але виявити вдалося лише човен на якорі. Оскільки глибина на місці події складала 12-14 метрів – викликали пошуковий водолазний підрозділ обласного відомства ДСНС. Через декілька годин водолази вилучили тіло чоловіка з води. Причина смерті буде встановлена в результаті судово-медичної експертизи.

Того ж дня близько 17:00 надійшло повідомлення про те, що в смт Горностаївка у Каховському водосховищі чоловік пішов купатися, відплив від берега на відстань приблизно 500 метрів і зник з поля зору. За інформацією троє чоловіків були напідпитку, коли один з них пішов купатися  і не повернувся. Як виявилось, зниклий чоловік 1988 р.н. був місцевим мешканцем і проживав у Горностаївці. На пошуки зниклого направлена водолазна група обласного відомства ДСНС.

Загалом, з початку купального сезону на Херсонщині зафіксовано 26 загиблих на воді, з них 3 дітей. Також, під час купання та пірнання деякі люди травмуються. Часто причиною трагедійна воді стають вживання алкоголю, недогляд за дітьми та надмірне перебування під пекучим сонцем. Тому Служба 101 звертається до мешканців області: бережіть себе та своїх близьких під час відпочинку на воді!