У Каховському військкоматі викрили хабарника

У Каховському військкоматі викрили хабарника. Посадовець за 800 доларів обіцяв вирішити питання щодо не призову військовозобов’язаного на строкову службу. 

Сьогодні, 29 жовтня, до Каховському об’єднаного міського військового комісаріату «у гості» завітали службовці різноманітних структур. 

Спільною працею представників служб УЗЕ в Херсонській області ДЗЕ НПУ, СУ ГУНП та Обласної військової прокуратури Херсонського гарнізону південного регіону України було викрито хабарників. 

Посадові особи затриманні «на гарячому» під час отримання  неправомірної вигоди у розмірі 800 доларів США (22 600 гривень) за вирішення питання щодо не призову військовозобов’язаного на строкову службу до лав Збройних сил України. 

Так, ще 16 жовтня за матеріалами УЗЕ в Херсонській області ДЗЕ НПУ Військовою прокуротурою Херсонського гарнізону Південного регіону України відкрито кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою ч. 3 ст. 368 КК України, за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди.  

В результаті слідчо-оперативних дій, задокументовано злочинну діяльність посадових осіб Каховського військкомату, зокрема головного спеціаліста відділення комплектування С. та головного спеціаліста мобілізаційного відділення П., які налагодили злочинну схему з вимагання та отримання неправомірної вигоди за ухилення від строкової служби. 

На теперішній час тривають обшуки за місцем роботи фігурантів, огляд місця події. Також вирішується питання щодо затримання зазначених посадових осіб в порядку ст. 208 КПК України.