У Каховці суд відправив під арешт 15-річного підлітка, на рахунку якого крадіжки та грабежі

На рахунку неповнолітнього зловмисника з Каховки 2 крадіжки та 4 грабежі. Зухвалий підліток вже тривалий час порушує закон та спокій місцевих мешканців, повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Останній злочин стався у понеділок, 19 квітня. Хлопець вкотре порушив умови домашнього арешту та пограбував 57-річного мешканця Нової Каховки, який привіз на автомобілі «ІЖ» товар на ринок в Каховку. Поки потерпілий зачиняв багажник автівки, неповнолітній заліз у салон транспортного засобу та забрав 1700 гривень. Чоловік намагався наздогнати хлопця, але той зник за парканом будинку по вул. Б. Хмельницького.

На минулому тижні неповнолітній разом з двома товаришами обікрали торгівельний кіоск. Хлопці поцупили з приміщення продукти харчування, чим завдали матеріальної шкоди підприємцю у розмірі тисяча гривень. 

Поліцейські розшукали 15-річного правопорушника. В березні поточного року поліцейські клопотали до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, але суд не підтримав слідчого та обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Але хлопець, нехтуючи законом, не виконував умови запобіжного заходу і продовжував скоювати злочини з кримінальною відповідальністю на території міста.

Слідчі знову звернулись з клопотанням до суду про обрання неповнолітньому зловмиснику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчий суддя підтримав позицію поліції та прокуратури і постановив помістити затриманого в умови слідчого ізолятора на 30 діб з правом звільнення під заставу в розмірі 45 тисяч 400 гривень. Досудове розслідування триває.