У Каховці пройшов турнір з шахів

Протягом двох днів 17-18 липня в шаховому клубі МПК «Меліоратор» відбувся традиційний відкритий турнір Каховської територіальної громади з шахів, присвячений Дню шахів в Україні, який щорічно відзначається 20 липня.

У турнірі взяло участь 17 шахістів, у тому числі два кандидати в майстри спорту. Першість у турнірі визначалась за швейцарською системою в 7 турів, з рейтинговим жеребкуванням та контроль часу по 20 хвилин до кінця партії кожному учаснику.

У підсумку дводенних безкомпромісних шахових баталій перемогу в турнірі здобув новокаховчанин Олександр Межуєв (6 очок з 7 можливих), на пів-очка відстав кандидат у майстри спорту з Каховки Дмитро Кузьоминський (5,5 очок), на третьому місці фінішував каховчанин Олег Пільщиков (5 очок). Група з трьох учасників набрала по 4,5 очка: на 4 місці кмс Анатолій Назаров (с. Роздольне), п’яте місце завоював юний вихованець Каховської ДЮСШ Ростислав Надєєв, місця з шостого по восьме за ветеранами шахів – Володимир Гула (Н.Каховка), Всеволод Рябошапка Каховка) та Микола Макуха (Таврійськ).

Кращий результат серед жінок у турніри показала Оксана Берднікова (3,5 очка). Ще один юний учасник – вихованець Каховської ДЮСШ Михайло Бережний – набрав 3,5 очка та посів загальне дев’яте місце.